Retekleves recept - Tavaszi finomság
Számtalan fajtája van a reteknek: elsőként a hónapos retek terem tavasz elején, majd jönnek a nyári, őszi és téli retkek. Színük és formájuk is eltérő, de egy biztos, hogy nagyon finom leves készülhet belőlük.
Hozzávalók
- 2 csokor friss retek
- 2 kisebb burgonya
- fél fej karalábé
- 2 db leveskocka
- vaj
- liszt
- petrezselyem apróra vágva
Elkészítés
Vágjuk apróra a megmosott retkeket, a burgonyát, a karalábét, majd 8 dl vízben, tegyük fel főni, és adjuk hozzá a leveskockákat is. Amikor puhára főttek a hozzávalók, turmixoljuk össze, és a legvégén habarjuk be vajas rántással, majd tegyünk hozzá egy kevés petrezselymet is.
Tálalás előtt díszítsük retekkel.
Ezt is ajánljuk: Tavaszi rostos turmix - Katt ide!