Retekleves recept - Tavaszi finomság

Számtalan fajtája van a reteknek: elsőként a hónapos retek terem tavasz elején, majd jönnek a nyári, őszi és téli retkek. Színük és formájuk is eltérő, de egy biztos, hogy nagyon finom leves készülhet belőlük.

Hozzávalók

  • 2 csokor friss retek
  • 2 kisebb burgonya
  • fél fej karalábé
  • 2 db leveskocka
  • vaj
  • liszt
  • petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

Vágjuk apróra a megmosott retkeket, a burgonyát, a karalábét, majd 8 dl vízben, tegyük fel főni, és adjuk hozzá a leveskockákat is. Amikor puhára főttek a hozzávalók, turmixoljuk össze, és a legvégén habarjuk be vajas rántással, majd tegyünk hozzá egy kevés petrezselymet is.

Tálalás előtt díszítsük retekkel.

Ezt is ajánljuk: Tavaszi rostos turmix - Katt ide!

Fotó: thatssomichelle.com

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...