Répatorta almával - Recept
A répatorta nem csupán azért fantasztikus mert istenien finom, hanem mert fő alapanyaga rendkívül egészséges is.
Hozzávalók
- 5 répa
- 2 alma
- 20 dkg durvára darált dió
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg barnacukor
- 3 db tojás
- 1,5 dl olaj
- 1 kk fahéj
- 20 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg porcukor
- citromhéj
Elkészítés
A répát és az almát pucoljuk és reszeljük le. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a barnacukrot keverjük össze. A 3 tojást verjük fel az olajjal együtt, adjuk hozzá a répát és az almát, majd a lisztes egyveleget. Jól dolgozzuk össze. Simítsuk bele egy kivajazott tortaformába, és 180 fokon, 60-70 percig süssük.
Ezután keverjük ki a natúr krémsajtot 20 dkg porcukorral, reszeljünk bele egy kis citromhéjat, majd kenjük a torta tetejére.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg cikket másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Serpenyős karajcsíkok zsenge répával