Rakott zöldbab paradicsommal - Tökéletes főétel nyárra

Íme egy remek ebédötlet azoknak, akik rajonganak a rakott ételekért. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt a nyári finomságot!

Elkészítés

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 80 dkg zöldbab
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg margarin
  • 4 paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • só, bors, majoránna

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A paradicsomot mossuk meg és karikázzuk fel, a zöldbabot pedig sós vízben főzzük meg. A margarint olvasszuk meg, majd pirítsuk meg rajta üvegesre a hagymát. Ekkora adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát, a majoránnát, a sót és a borsot. Öntsünk rá egy kis vizet és főzzük össze őket. Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, szórjuk rá a lecsepegtetett zöldbab felét, rétegezzük rá az előbb elkészített húst, erre jöhet a zöldbab második fele. Az egészet sózzuk és borsozzuk. A tejfölt keverjük el a tojással, borítsuk rá a zöldbabra, erre helyezzük rá a paradicsomkarikákat, a tetejét pedig szórjuk meg a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: sweetherseyliving.com

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család tagjai nagyon szigorú szabályok szerint élik mindennapjaikat, olykor igazán aranyos részletekbe nyerhetünk bepillantást életükből.
Fashion&Beauty
Izgalmas tavaszi beauty újdonságok, amelyek különlegessé varázsolják a megjelenésedet.
Lifestyle
Az Ikrek ma nem tudja elkerülni a konfrontációt a munkahelyén. Napi horoszkóp!