Sajtos roló - A hagyományos recept

A legfinomabb sós sütemények közé tartozik a sajtos roló, amelynek máris megmutatjuk a receptjét! Kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles vajastészta
  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 8+15 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

A leveles tésztát nyújtsuk ki nagyjából 2-3 cm vastagságúra, majd vágjunk belőle körülbelül 2 ujjnyi széles csíkokat, amelyeknek az egyik szélét kenjük meg a felvert tojással, majd óvatosan tekerjük fel a fém sütőhengerekre. Kissé hengergessük meg a rolókat (hogy a tészta jól rásimuljon a hengerre) és kenjük meg a tetejüket is a tojással. Tepsibe helyezzük el a hengereket, 200 fokon nagyjából 10-15 perc alatt süssük aranybarnára. Míg meleg, húzzuk le a rolókat a hengerekről, hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a krémet: főzzük össze a tejet és a lisztet, vegyük le a tűzről, keverjük bele a 2 tojást, a csipet sót és borsot, a szerecsendiót, majd adjuk hozzá a 8 dkg lereszelt sajtot és a vajat. Ha kihűlt a krémünk is, töltsük meg vele a rolókat, a végüket pedig nyomjuk bele szintén a reszelt sajtba.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pennysfoodblog.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.