Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával - Egy különleges halétel

A halhús magas víztartalmának, valamint az izomrostok közötti laza és finom szerkezetű kötőszövetének köszönhetően könnyen emészthető, és elkészítési ideje is sokkal rövidebb, mint az egyéb húsoké. Továbbá a halak telítetlen zsírsavtartalma segíti szívünk megfelelő működését és a vér normál koleszterinszintjének fenntartását. Érdemes tehát minél gyakrabban fogyasztanunk párolt, főtt vagy éppen grillezett formában. Nézzük, ezúttal milyen különleges halételt ajánl Áman Attila séf!
Hozzávalók
- 4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng
- 50 dkg bébiparaj
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 db fehérhagyma
- 4-5 szál petrezselyem
- 4-5 szál kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 db citrom
- só
Elkészítés
A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220 fokos sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, brossozzuk, összekeverjük.
A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























