Popeye kedvence - Tejfölös spenótleves

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
40 dkg spenót
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • olaj
  • 8 dl csontleves
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • bors
  • Elkészítés

    A vajon és egy kevés olajon pároljuk meg a megtisztított spenótot és az apróra kockázott hagymát. 8-10 perc párolás és gyakori kevergetés után pépesítsük össze a hagymát és a spenótot, majd a pépet engedjük fel a levesalappal, ízesítsük sóval, borssal. 4-5 percnyi főzés után a lisztből és a tejfölből kevert habarással sűrítsük be a levest, majd adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát is és forraljuk fel.

    Extra tipp

    Egy kevés tejföllel, fokhagymás pirítóssal vagy fetasajttal még különlegesebbé tehetjük a krémlevest.

    A tökéletes őszi ebéd - Tejszínes brokkoli krémleves

    Fotó: huree.mn

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!