Gyros palacsintatésztából

Ha rajongsz a gyors ételekért, de közben figyelsz is az egészségedre, ez a palacsintatésztából készített gyros a kedvenced lesz! Íme egy recept, amivel nemcsak egy különleges, hanem egészséges gyrost készíthetsz!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    paradicsom
  • saláta
  • uborka
  • csirkemell filé
  • hagyma

A palacsintatésztához

  • graham liszt
  • kukoricaliszt
  • tengeri só
  • olívaolaj

Az öntethez

  • joghurt
  • foghagyma
  • olívaolaj
  • citromlé
  • só, bors

Elkészítés

A palacsintatésztát úgy készítjük el, hogy a felhasznált kukoricaliszt a Graham liszt kb. negyede legyen. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, de ne túl sokat, mert a tésztának minél sűrűbbnek kell lennie. Majd hozzáöntjük az olívaolajat és jól megsózzuk. Az így elkészült tésztát palacsintasütőben kisütjük és máris elkészült a pitánál jóval kalóriaszegényebb és egészségesebb tésztánk. A palacsintatésztába beletesszük a paradicsom szeleteket, a hagymát, a csíkokra vágott, majd olívaolajon megsütött húst, és az uborkát. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd miután állni hagytuk, ráöntjük a gyrosra. Végül pedig összetekerjük a finomságokkal telített palacsintatésztát.

Tudj meg minél többet a hagyományos gyros elkészítéséről: gyros pitában

Oldalak