Gyros palacsintatésztából

Ha rajongsz a gyors ételekért, de közben figyelsz is az egészségedre, ez a palacsintatésztából készített gyros a kedvenced lesz! Íme egy recept, amivel nemcsak egy különleges, hanem egészséges gyrost készíthetsz!
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - saláta
- uborka
- csirkemell filé
- hagyma
A palacsintatésztához
- graham liszt
- kukoricaliszt
- tengeri só
- olívaolaj
Az öntethez
- joghurt
- foghagyma
- olívaolaj
- citromlé
- só, bors
Elkészítés
A palacsintatésztát úgy készítjük el, hogy a felhasznált kukoricaliszt a Graham liszt kb. negyede legyen. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, de ne túl sokat, mert a tésztának minél sűrűbbnek kell lennie. Majd hozzáöntjük az olívaolajat és jól megsózzuk. Az így elkészült tésztát palacsintasütőben kisütjük és máris elkészült a pitánál jóval kalóriaszegényebb és egészségesebb tésztánk. A palacsintatésztába beletesszük a paradicsom szeleteket, a hagymát, a csíkokra vágott, majd olívaolajon megsütött húst, és az uborkát. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd miután állni hagytuk, ráöntjük a gyrosra. Végül pedig összetekerjük a finomságokkal telített palacsintatésztát.
Tudj meg minél többet a hagyományos gyros elkészítéséről: gyros pitában