A tökéletes őszi ebéd - Tejszínes brokkoli krémleves

A brokkoli krémleves egyik nagy előnye, hogy nem kell évtizedes főzőtudomány az elkészítéséhez, mégis nagyon finom és laktató.

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 húsleveskocka
  • leves gyöngy
  • csipetnyi őrölt bors, fehérbors
  • ízlés szerint só, vegeta

Elkészítése:
A brokkolit annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje (a friss brokkolit előtte megtisztítjuk és feldaraboljuk). Ízlés szerint vegetát, sót adunk hozzá, és fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük. Kiszedjük a brokkolikat a főzővízből, néhány darabot félreteszünk, a többit turmixszoljuk, összetörjük. A fazékba visszaöntve a főzővízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg egy csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejszínnel, kevés tejjel és vajjal simára keverjük, a levest besűrítjük vele, a darabos brokkolit visszarakjuk a levesbe, és átforrósítjuk. Az összes brokkolit is pépesíthetjük, de akkor kínáljunk mellé külön tálkában leves gyöngyöt, vagy kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockát is!

Oldalak

Sztárok
Tavaly decemberben derült ki, hogy Vadon Jani otthagyja a Balázsék című reggeli rádióműsor népszerű trióját, mivel megszületett benne a gondolat, hogy új kihívásokkal szemben próbálná ki magát –...
Sztárok
Makranczi hamisítatlan színészdinasztiába csöppent, amikor feleségül vette Jászai-díjas kolléganőjét, és sokat morfondírozott azon, hogyan illeszkedhet be a neves famíliába.
Sztárok
Habár eddig még nem nyert hivatalos megerősítést, egyre többször hallani, hogy Aaron Taylor-Johnson brit színész örökölheti meg James Bond szerepét Daniel Craigtől. A fiatal hírességről - aki a Ha/...