Pirított dödölle, anyukám specialitása - Ebből tuti repetázol
Nem is tudom, hol kezdjem a történetemet a dödöllével. Az egész sztori egészen a kiskoromig nyúlik vissza, ugyanis ez volt az egyetlen, köretnek számító dolog, amit hajlandó voltam magamévá tenni. Imádtam, csakúgy, mint most, mert önmagában egy kis tejföllel meglocsolva, és szaftos húsok mellé is kitűnő kísérő. Szeretnéd a receptet? Akkor mutatom!
Hozzávalók
- 80 dkg piros burgonya
- rétesliszt
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- zsír
- só
Elkészítés
Meghámozzuk, majd a karikára vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni. Ha kész, krumplinyomóval törjük össze, és a masszához adjunk réteslisztet. Se túl kemény, se túl puha ne legyen. Főzőkanállal addig keverjük, míg a massza az edény falától, illetve a főzőkanálról el nem válik. Ujjnyi vastagra lapítjuk a tésztát, majd evőkanál segítségével kiszaggatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, egy serpenyőben zsíron aranysárgára pirítjuk. A kiszaggatott galuskákat a hagymás zsíron pár perc alatt karamellizáljuk.
Még több isteni köretért kattints a következő oldalra!