A legfinomabb palacsinta-töltelék a nutella óta - Kardamomos almaszósz

Palacsinát készítesz? Nem tudod, milyen tölteléket tegyél bele? Akkor adunk egy tippet! Ez a finom almaszósz remek ízt ad majd kedvenc desszertednek. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 1,3 kg alma
  • ½ csésze víz
  • 2 ek cukor
  • 4 hüvely kardamom

Elkészítés

Az almákat mossuk meg és vágjuk négyfelé. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a cukrot. Néha keverjük meg és 15 perc alatt főzzük puhára. Tegyük át egy turmixgépbe és pépesítsük össze. Ezt követően öntsük vissza az edénybe, adjuk hozzá a késsel feltört kardamomot, és fél óráig még főzzük. Üvegekbe kitöltve tárolhatjuk, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.

Fotó: thatsquareplate.com

Oldalak

  • 1
  • 2