Egy igazi pénztárcakímélő, diétás ebédötlet: Zöldséges rizssaláta

Olcsó fogás, ami ebédnek és vacsorának is megállja a helyét.

Zöldséges rizssaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 8 ek olaj
  • 7 dl húsleves (leveskockából)
  • 2 citrom leve
  • 2 tk fehér mustármag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 ek mustár
  • 1 tk cukor
  • só, bors

Elkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosban 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és üvegesre pirítjuk benne a rizst. Felöntjük a levessel, és letakarva puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Míg a rizs fő, a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a cukkinit megmossuk, megtöröljük, és vékony karikákra legyaluljuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, a paradicsomot pedig megmossuk és kettévágjuk. Az öntethez a citrom levét, a mustárt, a cukrot 4 evőkanál olajjal jól összekeverjük, a maradék olajban pedig aranybarnára pirítjuk a mustármagot. A kihűlt rizst nagy salátástálba tesszük, a zöldségeket lazán belekeverjük. Leöntjük az öntettel, megszórjuk a pirított mustármaggal, ráöntjük azt az olajat is, amelyben a mustármag pirult, és már tálalhatjuk is.

További két rizssaláta receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
Meghan Markle lenyűgöző stílusban jelent meg a 2025-ös Time100 csúcstalálkozón, ahol azonnal levette a lábáról a jelenlévőket elegáns szettjével.
Egészség
Azt mindenki tudja, hogy a gyomorkorgás azt jelenti, hogy valaki éhes. De miért szólal meg a gyomrunk a legváratlanabb helyzetekben?
Lifestyle
A Szűzre egy váratlan, sorsszerű találkozás vár, ami megváltoztathatja az életét. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Színházi varázs és rock koncert egy színpadon – A GRUND – vígszínházi fiúzenekar két tagja, Ember Márk és Fesztbaum Béla a közelgő Budapest Parkos bulijukról meséltek.
Utazás
Sajnos olykor nem lehet elkerülni, hogy az autónkat elkapja a jég, és a tavaszi és nyári időszakban biztosan lesz még benne részünk.