Tejszínes oldalas tepsis krumplival - Egy klasszikus magyaros kicsit másképp

A tökéletes kombináció.

Tejszínes oldalas tepsis krumplival

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 6 szelet oldalas
  • ½ dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej fokhagyma
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • majoránna
  • só, bors

Elkészítés:

Az olajból 1 fej megtisztított fokhagymával, sóval, borssal és majoránnával páclevet készítünk, a húsra kenjük, és legalább 1-2 óráig állni hagyjuk. Tepsibe teszünk a pácléből egy kicsit, és belepakoljuk a meghámozott, felkarikázott burgonyát, a karikákra vágott hagymát, és a maradék felszeletelt fokhagymát. Erre tesszük az oldalast és a paradicsomot, ezután pedig fóliával letakarva, 200 fokos sütőben fél óráig pároljuk. Az idő leteltével levesszük a fóliát, és a húsra öntjük az enyhén megsózott tejszínt. Mikor az oldalas minden oldala szép pirosra sült, megszórjuk a reszelt sajttal, és aranybarnára pirítjuk.

További két tejszínes ételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2