A Peller-lányok még ma is használják a sváb nagymama receptjeit

Peller Anna és Peller Mariann az ország egyik legismertebb testvérpárja, akik nem csak a színpadon, és a kamera előtt mozognak otthonosan, hanem a konyhában is. Ehhez kiváló alapokat kaptak: a nagymamájuktól.

A nagyi a legjobb!

Annának és Mariannak hosszú évekbe telt, mire kialakították azt az étkezési rendet, amivel most formában tudják tartani magukat. A lányok évek óta a vegetáriánus étrend követői, de Anna kis időre még a vegánságot (semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztott) is kipróbálta. A sütés-főzési alapokat viszont egy, az életüket nagyon meghatározó személytől kapták „Még anyukánk is a sváb származású nagymamánktól, vagyis édesapánk anyukájától tanult meg főzni. Peller mama mindig a sparhelten főzött, az nekünk olyan felfoghatatlan dolog volt, de minden étele különlegesre sikerült” – idézi a gyerekkori emléket Anna. „Minden, amit csinált a világ legjobb kajája volt! Más volt az íze a tejbegríznek, a rántottának, a bablevesnek, de még a paradicsomos káposztának is. Egyébként, én a mai napig, ha tejbegrízt készítek otthon, - akár a gyerekeknek, akár magamnak - beszélgetek közben a mamával. Persze csak fejben, de megjelennek az emlékek és elképzelem, ahogy azt látja, hogy mennyi tudást adott át nekünk” – mondja Mariann.

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Lapozz a részletekért!

Fotó: Ízvarázsló

Oldalak

Sztárok
Ma, majdnem egy évtizeddel a megismerkedésük után, Harry és Meghan története – a botrányaik ellenére – még mindig tartogatnak izgalmas részleteket a rajongók számára.
Lifestyle
A többség már igyekszik készülni az ünnepekre a bevásárlással, így bevetik a fagyasztót, ahova kerül hal, valamint hús is.
Lifestyle
Amikor kistestvért tervezünk a családba, ritkán gondolunk bele, hogy ez a csodálatos változás a nagyobb gyerekben bizony féltékenységet és bizonytalanságot is kelthet. Pedig ahol több gyerek él...
Lifestyle
Hihetetlen, de volt idő, amikor a gyereknevelés nem a szeretetteljes szándékokról, a tanító módszerekről és a fejlesztő hozzáállásról szólt. Akkoriban a fegyelem, a szigor és a „rendcsinálás” volt a...
Fashion&Beauty
A 2025-ös szezon legizgalmasabb alapdarabja minden öltözéknek új értelmet ad. Akár elegáns, akár sportos, akár bohém stílust választasz, ez a ruhadarab pillanatok alatt formálja a sziluettet, és a...
Christmas
A karácsony közeledtével mindenki a tökéletes mézeskalács titkát keresi, és szerencsére létezik is egy különleges, mégis filléres hozzávaló, amely valóban vajpuhává varázsolja az ünnep legnépszerűbb...