Recept

Pirított kacsacomb töltött almával: Ha egy különleges vacsorával lepnéd meg a párodat

Ezzel a főétellel garantáltan leveszed a lábáról kedvesedet!

Pirított kacsacombfilé töltött almával

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 5 ek liszt
  • 4 db kacsacomb
  • 4 db alma
  • 3 ek meggy
  • 2 ek vaj
  • 2 ek lekvár
  • 2 tk só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

A kacsacombokat kifilézzük, félbevágjuk, megsózzuk, utána pedig lisztbe forgatjuk, és vajon megpirítjuk mindkét oldalát. Az almákat megmossuk, kikaparjuk a belsejét, és 180 fokos sütőben elősütjük 15 perc alatt. A rizst közben megfőzzük, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés vajon pár perc alatt megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, a fahéjat és a sót, majd a főtt rizst, végül pedig óvatosan belekeverjük a meggyet is. Az almát megtöltjük a rizzsel, és a sütőben újabb 10 percig sütjük, majd a kacsacombbal tálaljuk.

További két kacsából készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.