Pirított kacsacomb töltött almával: Ha egy különleges vacsorával lepnéd meg a párodat

Ezzel a főétellel garantáltan leveszed a lábáról kedvesedet!

Pirított kacsacombfilé töltött almával

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 5 ek liszt
  • 4 db kacsacomb
  • 4 db alma
  • 3 ek meggy
  • 2 ek vaj
  • 2 ek lekvár
  • 2 tk só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

A kacsacombokat kifilézzük, félbevágjuk, megsózzuk, utána pedig lisztbe forgatjuk, és vajon megpirítjuk mindkét oldalát. Az almákat megmossuk, kikaparjuk a belsejét, és 180 fokos sütőben elősütjük 15 perc alatt. A rizst közben megfőzzük, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés vajon pár perc alatt megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, a fahéjat és a sót, majd a főtt rizst, végül pedig óvatosan belekeverjük a meggyet is. Az almát megtöltjük a rizzsel, és a sütőben újabb 10 percig sütjük, majd a kacsacombbal tálaljuk.

További két kacsából készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.