Kaviár hal nélkül? Megmutatom, hogyan készítsd el otthon

Lelkes híve vagyok a friss zöldségköreteknek. Egészségesek, gyorsan elkészülnek, ráadásul a rengeteg élénk szín remekül feldobja a húsok általában egyhangú kinézetét. A cseles nevű pásztorkaviárt nem csak köretnek, de komplett vacsorának is elkészítheted. Meg lennél lepve, ha tudnád, mennyire szuper vegán "mártogatósként" szolgál csipsz mellé is!

Pásztorkaviár

Hozzávalók:

  • 100 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 ml ecet
  • 1 teáskanál csilipor
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 darab nagyobb paradicsom
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • Fél zöld kaliforniai paprika
  • Fél piros kaliforniai paprika
  • 6-8 szál friss koriander (ha nem szereted az ízét, petrezselyemmel is helyettesítheted)

Elkészítés

Keverd el a cukrot az ecetben csomómentesen, majd add hozzá az olívaolajat, a sót és a csiliport. Keverd át, míg sima dresszinget kapsz és tedd félre. A paradicsomot és a fél kaliforniai paprikákat vágd apró kockákra és forgasd össze az öntettel. A lilahagymát helyettesítheted fehérhagymával vagy újhagymával is, ha nem kedveled az erősebb hagyma ízt – bár ezt a dresszing valamennyire semlegesíteni fogja. A választott hagymát vágd minél apróbb darabokra, majd a babokkal és a kukoricával együtt keverd hozzá a többi zöldséghez. Legutoljára az alaposan felaprított friss korianderrel szórd meg az ételt. Egy éjszakára hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálald köretként bármilyen húsételhez, adagold szendvicsekbe vagy fogyaszd önmagában, salátaként!

fotókredit: culinaryhill.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!