Paradicsomos padlizsánsaláta - Recept

Gyors, vitamindús és nagyon finom – ez a paradicsomos padlizsánsaláta! Vigyázz, nehogy függőséget okozzon…

Hozzávalók

  • 4 padlizsán (kb. 1 kg)
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 újhagyma
  • 2-3 szál friss bazsalikom

A szószhoz

  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva- vagy szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • Cayenne-bors

Elkészítés

Először a padlizsánokat készítsük el: szurkáljuk meg őket, tegyük sütőlapra és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen átsüljenek. Ha már puhák, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe hosszában, és kaparjuk ki a belsejüket, majd ha egy kissé kihűltek, kockázzuk fel a padlizsánhúst.

Ezután következhet a szósz: reszeljük le a gyömbért, zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a balzsamecettel, az olíva- vagy szezámolajjal és a szójaszósszal, végül adjuk a padlizsánhoz. A paradicsomot, valamint az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk fel, majd ezt is adjuk hozzá a padlizsánhoz. Utolsó simításként hintsük meg bazsalikommal a salátát. Pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: littlebitesofeverything.com

Oldalak

Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.