Francia csokoládékrém - Recept

Ha valami édesre fáj a fogad, de nincs kedved a bolti finomságokhoz, akkor ne habozz, készíts magadnak isteni francia csokoládékrémet – alig fél óra, és megvagy vele!
Hozzávalók
- 20 dkg keserű csokoládé
- 4 tojás
- 2 evőkanál tejszín
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés
Törjük össze kockákra a csokoládét, majd gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel. Amikor már jó krémes, adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el, majd húzzuk le a tűzről. Ezután válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét: előbbit öntsük a meleg csokihoz, utóbbit verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Utolsó simításként öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba a masszát, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe. Ha ez megvolt, tálalhatjuk is!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!