Meggyes clafoutis - Recept
A kimondhatatlan nevű, eredetileg cseresznyével készülő francia édesség, a clafoutis nagy előnye, hogy mindenféle idénygyümölccsel elkészíthetjük. Lássuk, hogy kell elkészíteni a sodószerű sült pitét!
Hozzávalók
- 2 csésze kimagozott meggy
- 2 evőkanál forgácsolt mandula
- 3 tojás
- 3/4 csésze cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 1/2 csésze liszt
- egy csipet só
- 1 csésze tej
- 3/4 teáskanál mandula kivonat (2 teáskanál Amaretto)
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- porcukor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk a forma aljába. A felvert tojásokat és a cukrokat keverjük össze, míg habos nem lesz, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót és dolgozzuk el a masszát egy robotgép segítségével. Ezután adjuk a tésztához a tejet, a mandula- és vaníliakivonatot és keverjük simára. A tésztát ezután óvatosan öntsük a mandulás meggyre, majd süssünk 35-45 percig, de közben érdemes tűpróbát is végezni. A sütési idő lejártakor ne csodálkozzunk, ha a tészta piskótaszerűen feljön, majd összeesik, ez ennél a desszertnél normális. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!