Meggyes clafoutis - Recept

A kimondhatatlan nevű, eredetileg cseresznyével készülő francia édesség, a clafoutis nagy előnye, hogy mindenféle idénygyümölccsel elkészíthetjük. Lássuk, hogy kell elkészíteni a sodószerű sült pitét!

Hozzávalók

  • 2 csésze kimagozott meggy
  • 2 evőkanál forgácsolt mandula
  • 3 tojás
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1/2 csésze liszt
  • egy csipet só
  • 1 csésze tej
  • 3/4 teáskanál mandula kivonat (2 teáskanál Amaretto)
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • porcukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk a forma aljába. A felvert tojásokat és a cukrokat keverjük össze, míg habos nem lesz, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót és dolgozzuk el a masszát egy robotgép segítségével. Ezután adjuk a tésztához a tejet, a mandula- és vaníliakivonatot és keverjük simára. A tésztát ezután óvatosan öntsük a mandulás meggyre, majd süssünk 35-45 percig, de közben érdemes tűpróbát is végezni. A sütési idő lejártakor ne csodálkozzunk, ha a tészta piskótaszerűen feljön, majd összeesik, ez ennél a desszertnél normális. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: chefrachida.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan nem tudják, mi lesz a sorsa például az elhunyt bankszámlájának.
Fashion&Beauty
Ha valaha is elgondolkodtál már azon, hogy frufrut vágass magadnak, de attól tartasz, hogy a stílus túl sok munkát igényel, akkor van egy jó hírünk.
Lifestyle
Abban mindannyian egyetértünk, hogy egy jól elkészített, tápláló reggeli megadja az egész nap alaphangulatát, ám arról már megoszlanak a vélemények, hogy sósat vagy édeset jobb-e fogyasztani.