Paradicsomos kenyér fokhagymával - A bruschetta receptje

Az Olaszországból származó ételt többféle zöldséggel és sonkával is készítik és étkezések közötti harapnivalóként, vagy előételként fogyasztják. Könnyű nyári vacsoraként mi is bármikor elkészíthetjük!

Hozzávalók

  • 1 db bagett
  • 3-4 szem paradicsom
  • fél hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom (szárított és friss is)
  • mozzarella sajt

Elkészítés

A paradicsomokat és a hagymát apró kockákra aprítjuk, a fokhagymát összetörve hozzáadjuk. Az így kapott paradicsomsalátát egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, borssal és szárított bazsalikommal fűszerezzük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és villával kicsit összenyomkodjuk. A bagetteket is megöntözzük az olajjal és bedörzsöljük fokhagymával. A kenyérkéket a paradicsomos keverékkel egy kanál segítségével megpakoljuk, tetejére mozzarella sajtot teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 5-10 perc alatt ropogósra sütjük, friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Olasz omlett reggelire - Katt ide!

Forrás: Danadi's Kitchen
Fotó: Femcafe - Gerenda Ingrid

Oldalak

Szólj hozzá Te is!