Panna Cotta - Recept
Ha már unjuk a fagylaltot, készítsük el az olaszok egyik kedvenc hűtött desszertjét! A finom tejpuding karamellöntettel mindenkit elvarázsol.
Hozzávalók
A tejes pudinghoz:
- 1 dl 3,5%-os tej
- 6 dl 30%-os habtejszín
- 4 lapnyi zselatin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 rúd bourbon vanília
A karamellöntethez:
- 50 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl sűrített tej
- kevés fahéj
Elkészítés
Egy vastag aljú fazékba öntjük a tejet és a tejszínt. A vanília rudat hosszában, óvatosan felvágjuk és a benne lévő magokat a tejes keverékbe kaparjuk. Magát a rudat is hozzáadjuk, és kis lángon elkezdjük főzni. Hagyjuk felforrni, majd vegyük le a tűzről. Tegyük bele a zselatinlapokat és a cukrot és folyamatos keverés mellett hűtsük a sodót. Mikor már langyos, formába öntjük és 5-6 órára hűtőbe tesszük. Az öntet elkészítése is egyszerű. Vastag aljú fazékba öntjük az összes hozzávalót, folyamatos kevergetés mellett kis lángon felforraljuk. Ezután további negyed órát főzzük még folyamatosan keverve. Langyos állapotában öntjük a panna cotta mellé.
Ezt is ajánljuk: Tiramisu - Katt ide!