Recept

Paradicsomos káposzta: az örök kedvenc magyaros, amit nem lehet elrontani!

Laktató, ízletes és kellően fűszeres – ennél finomabbat el sem tudsz képzelni a rohanós hétköznapokra.

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 l paradicsomlé
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, felnégyeljük, majd a torzsáját is kivesszük, aztán vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint köménnyel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és körülbelül 30 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. A lisztből és az olajból világos színű rántást készítünk, és ha kicsit kihűlt, felengedjük a paradicsomlével, és az előzőleg vízzel simára kevert sűrített paradicsommal, majd a káposztához öntjük és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és további 10 percig főzzük.

További két magyaros ételért lapozz!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.