Paradicsomos káposzta: az örök kedvenc magyaros, amit nem lehet elrontani!
Laktató, ízletes és kellően fűszeres – ennél finomabbat el sem tudsz képzelni a rohanós hétköznapokra.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 l paradicsomlé
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- őrölt kömény
- só, bors
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, felnégyeljük, majd a torzsáját is kivesszük, aztán vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint köménnyel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és körülbelül 30 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. A lisztből és az olajból világos színű rántást készítünk, és ha kicsit kihűlt, felengedjük a paradicsomlével, és az előzőleg vízzel simára kevert sűrített paradicsommal, majd a káposztához öntjük és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és további 10 percig főzzük.