Édes vagy sós, szaftos vagy száraz? A pulykahússal sosem lőhetsz mellé
A pulyka semleges íze miatt kiválóan variálható a legkülönfélébb fűszerekkel és alapanyagokkal. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja a legnépszerűbb kombinációkat. Mi több, két isteni receptet is mutatunk.
Sokoldalú édesburgonya
A béta-karotinban gazdag édesburgonya vagy batáta olyan sokoldalú, mint a pulyka. Variálhatjuk a mesés kelet fűszereivel – fahéj, szerecsendió, szumák –, ezáltal meglepő és a gyomornak könnyen emészthető fogást tálalhatunk.
Céklával párban
A cékla sütve-főzve, levesbe keverve gondoskodik a vas- magnézium és kalciumpótlásról. A pulykával párosítva szívet melengető fogásokat készíthetünk belőle. Remek kiegészítője a kecskesajt is, amely karakteres ízével tovább tetézi az összeállítást.
Sütőtökös variáció
A béta-karotinban és vitaminokban gazdag sütőtökből akár egy jóízű távol-keleti ragu is kisülhet, ha pulykával párosítjuk. Szójával, mézzel megbolondítva ünnepivé varázsolja a hétköznapi estéket, ráadásul gyorsan megfő.