Olaszosan egészséges - Mozzarellás csirkecomb cukkinivel
Egy könnyű nyári étel, ami egyszerű és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 db csirkecomb fejenként
- 1 kis cukkini
- 1 fej hagyma (+ esetleg paprika)
- 5-6 dkg mozzarella sajt
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombot megszabadítjuk a bőrétől (nem kötelező), és kifilézzük. A megmaradt nagyobb húsdarabot egy késsel beirdaljuk, esetleg kicsit ki is lehet klopfolni, majd fűszerezzük. A serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat majd helyezzük bele a húst, és pár perc múlva rakjuk köré az előzőleg felkockázott vagy csíkokra vágyott hagymát. Miután a hús egyik oldala megpirult megfordítjuk, és fedőt teszünk rá. Vigyázzunk a hagymára nehogy odaégjen. Miután a hús másik oldala is egy kicsit megpirult, kb. fél dl vízzel felöntjük az egészet, és rátesszük a szeletelt mozzarellát, borssal és fokhagymával ízesítjük, majd ismét rátesszük a fedőt. 1-2 perc múlva a mozzarella teljesen ráolvad a húsra, és víz is elpárolog, a hús pedig teljesen megpuhul. A csirkecombot, a hagymával együtt kiszedjük a serpenyőből, majd a maradék zsiradékra rátesszük a besózott cukkini karikákat. 1-2 perc múlva megfordítjuk, majd miután a másik fele is elkészült, kiszedjük.