Olasz omlett reggelire
Az omlettet rengetegen kedvelik, ezért itt egy olasz jellegű recept, ami garantáltan feldobja a reggelt és jól indul majd a nap.
Hozzávalók
Omlett
- 1 csésze friss szeletelt gomba
- 1 csésze felkockázott cukkini
- 3 ek. vaj vagy margarin
- 4 db tojás
- 3 ek. víz
- 1-1 csipetnyi só és bors
- ½ csésze felkockázott mozzarella
Szósz
- 1 ek. vaj vagy margarin
- 1 db aprított paradicsom
- 2 ek. aprított friss petrezselyem
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- ½ teáskanál őrölt bazsalikom
- 1 csipetnyi só
Elkészítés
Egy serpenyőbe olvasszunk meg 2 evőkanálnyi vajat és pirítsuk meg rajta a gombát és a cukkinit, majd tegyük félre. Ugyanabban a serpenyőben olvasszuk meg a megmaradó 1 evőkanálnyi vajat, miközben egy edényben verjük fel a vízzel, sóval és borssal elkevert tojásokat. Ha ez megtörtént, öntsük a serpenyőben lévő megolvasztott vajra. Amikor félig sült meg az omlett, tegyük a tetejére a zöldségeket és szórjuk rá a mozzarella sajtot, majd fedjük le 1-2 percre. Amíg sül, készítsük el a szószt. Tegyük egy másik serpenyőbe a vajat és adjuk hozzá az összetevőket, majd főzzük és kevergessük 5 percig. Ha készen van az omlett, csúsztassuk egy tányérra és öntsük le a szósszal.
Tésztás omlett joghurtos salátával
Fotók: loseweightandgainhealth.com, prevention.com