Tonhalas tészta 20 perc alatt

Váratlan vendégek jöttek és nincs csak 20 perced főzni? Nos, ha azt hinnék, hogy a pizza rendelés lesz a legegyszerűbb, akkor tévedtünk. Ezt a könnyű és finom, de különleges olaszt, tésztát akár 20 perc alatt elkészíthetjük.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • Olivaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 konzerv tonhal
  • 1 üveg olívabogyó
  • 6-8 paradicsom ( télen ez helyettesíthető, konzervvel)
  • Oregánó
  • Só, bors
  • Chili
  • Parmezán sajt

Elkészítés

Először is tegyünk oda meleg vizet a tésztának, hiszen ha alapból meleget engedünk, úgy előbb felforr. Forráskor egy evőkanál olajat és egy kiskanál sót teszünk a vízbe. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntjük a tonhalat, melynek nem szükséges a levét leönteni, aztán mehet bele bogyó, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Fűszerezem sóval, borssal és friss vagy szárított oregánóval. Ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Ezt az egészet még 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd elzárom. Összekeverjük a tésztával és fedő alatt állni hagyjuk negyed órát. Tálaljuk parmezán sajttal.

Mediterrán burgonyasaláta tonhallal

Oldalak

Szólj hozzá Te is!