Olasz burgonyakrokett - Különleges köret
Mit szólnál hozzá, ha a hagyományos sült krumpli vagy burgonyapüré helyett ezúttal egy különlegesebb köretet készítenél? Ezeket a burgonyakroketteket kicsivel bonyolultabb elkészíteni, de megéri a fáradságot!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 4 + 2 tojás
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 tk liszt
- só, bors
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 tk tej
- olaj
Elkészítés
A burgonyát héjában főzzük meg, majd hámozzuk meg, törjük kissé össze és tegyük félre hűlni. Ha ez megtörtént, tegyük bele aprítógépbe 4 tojással, sajttal és liszttel. Készítsünk belőle tésztát, ha túl nedvesnek találnánk, adjunk még hozzá egy kis lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle hosszúkás gombócokat. Forgassuk bele a 2 tojással elkevert tejbe, majd pedig a zsemlemorzsába. Forró olajban süssük ki a kroketteket.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!