Egy óra sem kell hozzá és kész is ez a mennyei édesség: Nutellakrémes csokiszelet

Még a nyári melegben is jól fog esni ez a hihetetlenül krémes sütemény!
Nutellakrémes csokiszelet
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 175 g tejföl
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojássárgája
- 1 tk sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg nutella
- 5 dl tej
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájákkal, valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaóport. Megsütjük a lapokat, egy simát és két kakaósat 180 fokos 8-10 perc alatt. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel. A krémhez folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingporokat, és még forrón belekeverjük a cukrot. Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozzuk. Végül megtöltjük a lapokat – a krémből hagyhatunk a tetejére, de bevonhatjuk csokimázzal is. Másnap szeleteljük fel a süteményt, addig a lapok teljesen megpuhulnak.





























