Leves mellé vagy főételnek is kiváló: Leveles tésztában sült gombás hús
Egy laktató fogás, amivel egy óra alatt elkészülsz.
Leveles tésztában sült gombás hús
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 25 dkg leveles tészta
- 20 dkg szeletelt sonka
- 20 dkg füstölt trappista sajt
- 12,5 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 1 db tojás
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, a darabolt hagymával megpároljuk. A leveles tésztát kétfelé vágjuk, egyik felét kisodorjuk, tepsibe tesszük, majd rárakjuk először a sonkát, aztán a hagymán párolt csirkemellet. A gombát felaprítjuk és két fej vöröshagymán megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal, esetleg petrezselyemzölddel fűszerezzük. A besamelhez a margarinon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, beleöntjük a tejszínt is, hozzáadjuk a fűszereket, végül belerakjuk a gombát. A csirkére rásimítjuk a gombás besamelmártást, a sajtot szeletekre vágjuk és a besamel tetejére tesszük. A tészta másik felét kisodorjuk, rátesszük a rétegzett étel tetejére, villával megszurkáljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk leves vagy franciasaláta mellé.