Leves mellé vagy főételnek is kiváló: Leveles tésztában sült gombás hús

Egy laktató fogás, amivel egy óra alatt elkészülsz.

Leveles tésztában sült gombás hús

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg leveles tészta
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg füstölt trappista sajt
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • 1 db tojás
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, a darabolt hagymával megpároljuk. A leveles tésztát kétfelé vágjuk, egyik felét kisodorjuk, tepsibe tesszük, majd rárakjuk először a sonkát, aztán a hagymán párolt csirkemellet. A gombát felaprítjuk és két fej vöröshagymán megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal, esetleg petrezselyemzölddel fűszerezzük. A besamelhez a margarinon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, beleöntjük a tejszínt is, hozzáadjuk a fűszereket, végül belerakjuk a gombát. A csirkére rásimítjuk a gombás besamelmártást, a sajtot szeletekre vágjuk és a besamel tetejére tesszük. A tészta másik felét kisodorjuk, rátesszük a rétegzett étel tetejére, villával megszurkáljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk leves vagy franciasaláta mellé.

További két leveles tésztából készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!