Egy kávé, ami szó szerint Olaszországig repít? Mi sem egyszerűbb ennél!

Hagyd, hogy hatalmába kerítsen az igazi olasz nyári érzés a Nespresso két új Limited Edition kávéjával, amit idén az olasz kávékultúra és két közismert olasz kávé recept ihletett. (x)

Ha nyár, akkor jegeskávé

Mindenkinek megvan a maga elképzelése a tökéletes nyárról még akkor is, ha nincs lehetősége hetekig tartó vakációra menni. Egy dolog viszont minden kávérajongó számára közös: egy finom, frissítő kávé, főleg jegesen, telitalálat lehet egy forró nyári délutánon! A tökéletes nyári élmény megteremtéséhez a Nespresso egy olaszországi vakáció érzését hozta el idén két új Limited Edition jegeskávéjával: az Ispirazione Salentina, és az Ispirazione Shakerato kávékapszulákat az olasz kávékultúra, és két közismert olasz jegeskávé receptje ihlette.

A most bevezetett kávékat elsősorban jegeskávé készítéséhez ajánlják a Nespresso szakértői, ugyanakkor mindkettő számos további módon elkészíthető hidegen, de még akár melegen is. Érdemes azonban mindkétféleképpen kipróbálni őket, mert, ahogy változik a kávé hőmérséklete, úgy jelennek meg benne más és más ízjegyek.

Ínyenc kávéreceptek

Ha egy különleges jegeskávéra vágysz, próbáld ki otthon a két új, Olaszország inspirálta Limited Edition jegeskávé-kapszulát, és az ínyenc kávérecepteket:

ISPIRAZIONE SHAKERATO

Ha a feketekávé híve vagy, akkor próbáld ki először a testes, intenzív ízvilágú Ispirazione Shakerato kávékapszulát, kakaós aromákkal és hosszan lecsengő, pörkölt ízjegyekkel.

A Nespresso Ispirazione Shakerato kávékapszulából készített kávét jéggel és egy kis cukorral összerázva erőteljes és testes Caffé Shakeratót kapsz, a tetején sűrű, aranyszínű, krémes habréteggel. Elkészítésekor a 3g cukrot tedd először a pohárba, majd a 40ml kávé lefőzése után rakd bele a jeget (3x30g), hogy könnyebben felolvadjon a cukor. Ezután csak rázd össze őket, és kész is!

ISPIRAZIONE SALENTINA

Ha számodra tej (helyettesítő) nélkül nem létezik kávé, akkor a te recepted és kapszulád az Ispirazione Salentina, egy kényeztető, merész, de harmonikusan finom keverékből készülő jegeskávé, amely diós aromákat és fás jegyeket tár fel. Cukornádszirup, jégkockák és mandulatej hozzáadásával könnyedén elkészítheted belőle a pugliai Salento régióból származó Caffè Alla Salentina receptet. A mandulatej kellemes, édes ízt és bársonyos, krémes textúrát ad az italnak.

Tegyél a pohárba jeget (2x30g), majd mandulaitalt, a tetejére rétegezz cukorszirupot és végül 25ml kávét. Tálaláskor érdemes üvegpoharat használni, abban mutat a legszebben a rétegezett Caffé alla Salentina.

Irány Olaszország!

Ha te is jegeskávé-rajongó lettél és legszívesebben magaddal vinnéd a nyári kalandozásokra is a kedvenc italodat, akkor a Nomad bottle-t neked találta ki a Nespresso. Csak siess, mert nagyon limitált számban érhető el online, valamint a Nespresso Boutique-okban.

Ha pedig az olasz életérzés mellett egy valódi olaszországi vakációra is vágysz, akkor vásárolj legalább 2 doboz Nespresso Limited Edition kávét, hogy részt vehess a Nespresso online nyereményjátékában. Nyerd meg a 100 000Ft értékű repülőjegy utalványt, és töltődj fel Itália varázslatos tájain!

A nyereményjáték részletei
További jegeskávé receptek és inspirációk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!