Nap receptje: Fetával töltött gombafejek

Ha könnyed ebédre vagy vacsorára vágyunk, az ízletes, fetával töltött gombafejek ideális választásnak bizonyulhatnak, hisz az alábbi recept nemcsak finom, hanem egészséges is.

Hozzávalók 2 főre:

  • 8 nagy gombafej
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dk fetasajt
  • 4 aszalt paradicsom
  • őrölt bors
  • olívaolaj

 

Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a gombafejeket, ha szükséges, akkor hámozzuk is meg őket. Az újhagymát és a paradicsomot felaprítjuk és a fetával egy tálban összekeverjük, majd borssal ízesítjük. A sózást kihagyhatjuk a feta erős sós íze miatt. Megtöltjük a gombafejeket, majd a tepsire 3-4 evőkanálnyi olívaolajat csurgatunk. 200°C fokon 15-20 percig sütjük.

Extra tippek:
A tölteléket ízlésünk szerint variálhatjuk, bármilyen zöldséget vagy fűszert tehetünk bele. 10 perc után megszórhatjuk esetleg reszelt sajttal is a gombafejeket. Húspártiak pirított baconnel is fogyaszthatják.

 

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...