Nagymamánk főztje - Nudli

Sok finomságot ehetünk étteremben, ennek ellenére semmi sem múlhatja felül nagymamánk főztjét.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • 1 kiskanál olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük. Amikor már kezd kihűlni, a többi alapanyagot is hozzátesszük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Hosszú formájúra nyújtjuk, majd késsel 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Közben vizet forralunk, amihez teszünk egy kevés sót és olajat. Ha már forr a víz, belehelyezzük a nudlikat, majd amikor feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
A nudlit kétféleképpen fogyaszthatjuk, létezik egy édes és egy sós változata. Az előbbi szerint zsemlemorzsát pirítunk, majd abban forgatjuk meg a nudlikat, s a végén porcukorral és lekvárral ízesítjük. Az utóbbi változat szerint a nudlikat csupaszon hagyjuk, s túróval és tejföllel esszük.

Szerző: Verebélyi Márta
 

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!