Csokoládés meggylekvár - Mennyei íz!

Egy nem mindennapi lekvár, ami még élvezetesebbé teszi a desszertjeinket.

Hozzávalók 1 liter lekvárhoz:

  • 1 kg meggy (magozva)
  • 10 dkg keserű csoki
  • 40 dkg cukor
  • étkezési szalicil
  • meggypálinka (de lehet másféle is)

Elkészítés:
A meggyet öntsük egy fazékba, szórjuk rá a cukrot, majd lassú tűzön 3-4 órát kevergetve főzzük, míg jó sűrű nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a pálinkát és kevés ideig forraljuk, majd pürésítsük botmixerrel. Végül keverjük hoza kockákra tördelt csokit. Az egészet töltsük kiforralt üvegekbe, tegyünk a tetejükre késhegynyi szalicilt, majd zárjuk le az üvegeket és a dunsztban hagyjuk kihűlni a lekvárt.

Oldalak

Egészség
Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...