Mini fasírtok paprikagyűrűben - Duplán sajtos és nagyon egyszerű
Nagyon szeretem a fasírtot, mert egyszerű, gyors és változatosan elkészíthető. Most egy olyan receptet hoztam, ami nem bonyolultabb, mint a hagyományos változat, viszont annál mutatósabb!
Mini fasírtok paprikagyűrűben
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb kaliforniai paprika
- 1 kg darálthús
- 1,5 tk. mediterrán fűszerkeverék
- ¼ csésze zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- ¼ csésze reszelt parmezán
- 1 csésze reszelt, keményebb sajt
- 1 csipet csilipehely (elhagyható)
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. aprított friss petrezselyem
- 30 dkg aprított konzerv paradicsom
Elkészítés:
Vágjuk le a megmosott paprikák tetejét és alját, tegyük félre. A megmaradt részből távoltísuk el a magokat és vágjuk ki az eret. Szeleteljük 3 egyenlő vastagságú gyűrűre, majd helyezzük egy sütőpapírral borított tepsibe. Fogjuk a félretett részeket és aprítsuk fel.
Egy tálban keverjük össze alaposan a darálthúst és a fűszerkeveréket, a morzsát, a parmezánt, a csilit, a fokhagymát és az aprított paprikát.
Középen halmot formázva tömjük meg a keverékkel a paprikagyűrűket.
Hevítsünk olajat egy sütőbe is helyezhető serpenyőben, közepesen forró hőmérsékletre. Tegyük bele a a pogácsákat és süssük mindkét oldalukat barnára 4-5 perc alatt.
Ha megpirultak, öntsük rájuk a paradicsomot, majd tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe Süssük 35-45 percig, majd szórjunk meg sajttal a pogácsákat és süssük további 5 percig. Ha kész, hintsük meg frissen vágott petrezselyemmel és tálaljuk.
Tipp: Nekem sokáig nem volt olyan serpenyőm, amelyet sütőbe is tehetek, ezért a pirítás után egyszerűen átpakoltam a pogácsákat egy sütőtálba, így tettem őket az előmelegített sütőbe.