Egy kitörölhetetlen emlék: Menzás meggyszósz főtt hússal és krumplival

Emlékszel még az ízére?

Menzás meggyszósz főtt hússal és krumplival

Hozzávalók:

A húshoz és a krumplihoz:

  • 50 dkg marhacomb
  • 50 dkg krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb hagyma
  • bors

A mártáshoz:

  • 40 dkg meggybefőtt
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 175 g tejföl
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk és feltesszük főni kb. másfélszer annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a felaprított zöldségeket is, sózzuk, borsozzuk és kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk, ezután sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A mártáshoz a meggyet egy lábasba tesszük, rákanalazzuk a cukrot és hozzáöntjük a vizet. Beledobjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a csipet sót is, majd amikor forr, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

További retró ételekért lapozz!

Fotó: instagram.com/menyetmama; Leadfotó: kreativkonyha.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!