Mentás zöldborsókrémleves - Recept

Mit szólnál egy hagyományos fogáshoz egy apró csavarral? A menta teljesen új dimenzióba repíti a zöldborsólevest. A krémes és hűsítő, finom nyári étel receptjéért olvass tovább!

Hozzávalók

  • 45 dkg zöldborsó
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 fej saláta
  • 15 dl tyúkhúsalaplé
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • néhány mentalevél
  • bors

Elkészítés

Egy nagyobb lábasba tegyük a feldarabolt salátát, vöröshagymát, valamint a borsót és a mentaleveleket. Az egészre öntsük rá a tyúkhúsalaplét, majd lassú tűzön, 25 percig forraljuk. Ha kész, botmixerrel pürésítsük, míg krémes állaga nem lesz. Ezután készítsük el a rántást. Az olvadt vajhoz adjuk hozzá a lisztet, majd a kapott masszát keverjük el a levesben, forraljuk át újból. A végén jöhet bele a tejszín, ízlés szerint só és bors.

Ezt is ajánljuk: Pho, a vietnami leves

Fotó: naturalnoshing.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
David Boreanaz nevét a kilencvenes években ismertük meg, s bár hosszú időn keresztül örvendett nagy népszerűségnek, az elmúlt esztendőkben nem szerepelt túl sokat a nyilvánosság előtt.
Lifestyle
A mosógépben történő mosás valóban hatékony és gyors módja lehet annak, hogy tisztán tartsuk kedvenc cipőinket – azonban fontos, hogy néhány lépést betartsunk annak érdekében, hogy lábbelijeink ne...
Utazás
Lassítok egy kicsit, élvezem a lágy szellő simogatását és azt, hogy a tüdőm levegővel telik meg; mélyeket lélegzem, arcomat a napsugarak felé fordítom, közben hallgatom a madarak varázslatos énekét;...