Tavaszi csodafegyver: a legfinomabb medvehagymás receptek

Tavasszal előszeretettel csempésszük a medvehagymát mindenféle ételbe, legyen az leves, főfogás vagy nasi. Elhoztuk a legfinomabb recepteket.

1. Előétel: medvehagyma krémleves

Hozzávalók (4 személyre)

  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 l alaplé
  • 250 ml habtejszín
  • 1 ek vaj

Elkészítés

A vajat elkezdjük megolvasztani, közben a medve- és vöröshagymát felaprítjuk és a vajhoz adjuk, a krumplit megpucoljuk és felvágjuk. Két perc keverés után a burgonya is mehet a vajas-hagymás keverékhez. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és lefedve 20 percig főzzük. Pürésítjük botmixerrel, hozzáadjuk a habtejszínt és összedolgozzuk. Kész is, tálalhatjuk.

Lapozz a főfogásért és a nasiért is!

Fotó: Pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!