Mediterrán íz a hűvős őszi napokra - Narancslekvár

Mi lehetne jobb egy borús őszi reggelen, mint egy csésze finom kávé egy narancslekváros croissant-nal? Íme egy szuper recept a mediterrán ízek szerelmeseinek!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    10 narancs
  • 3 citrom
  • 30 dkg cukor
  • 1 kg zselécukor
  • víz

Elkészítés

Mosd meg alaposan a narancsot és a citromot, hogy az esetleges vegyszermaradékot is eltávolítsd a héjról, majd nagyon vékonyan hámozd meg a citrusféléket. Ebben a lehámozott héjból mérj ki megközelítőleg 10 dekányit, amit vágj vékony, hosszú csíkokra. A felcsíkozott héjat 7 deci vízzel és a cukorral fedő alatt főzd legalább 15 percig, hogy kicsit megpuhuljanak a csíkok és az aroma is kiteljesedjen. A gyümölcsök húsát hártyázd le, majd vág apróra és kever hozzá a cukorszirupos héjhoz és legalább 20 percig lefedve forrald. Ha az előző lépés megvan, akkor hűtsd le a keveréket, majd adj hozzá legalább 30 dkg zselécukrot és tűz fölött kevergesd. Ha nem éreznéd, hogy sűrűsödik a lekvár vagy igazán keményre szeretnéd készíteni, akkor adj hozzá még a zseléből. 2 percig forrald a lekvárt, majd még forró állapotban töltsd üvegekbe és zárd le.

Extra tipp

Egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel vagy vodkával még izgalmasabbá tehetjük a lekvár ízvilágát.

Fotók: my-walls.net, wallpapersus.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.