Mediterrán csirkés paella - Recept

Kíváncsi vagy, hogyan készül a spanyolok egyik kedvenc étele? Most megmutatjuk a Valenciából származó, eredetileg tenger gyümölcseiből készülő étel csirkés verziójának receptjét.

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 5 dl húsleves
  • 20 dkg rizs
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 1 kiskanál sáfrány
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A megmaradt olajon megpároljuk a feldarabolt hagymát, a paprikákat és a paradicsomot, majd visszatesszük rá a húst is. Folyamatosan kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felöntjük a húslevessel és beleszórjuk a rizst is. Fokhagymával, petrezselyemmel, sáfránnyal fűszerezzük, majd végül hozzáadjuk a borsót is. 20-25 perc alatt készre főzzük.

Ezt is ajánljuk: Csirkesaláta grillezett barackkal és fetasajttal

Fotó: mkatsafar.com

Oldalak