Marcipános panna cotta - Recept
Az egyik legfinomabb és legkönnyedebb desszert a panna cotta. Próbáld ki ezúttal a marcipános verzióját!
Hozzávalók
- 6 dl habtejszín
- 2 dl zsíros tej
- 10 dkg porcukor
- 1 rúd vanília
- 1 dkg zselatin
- 10 dkg marcipánmassza
Elkészítés
A tejszínt és 1 dl tejet lassú tűzön felforrósítunk, majd beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a vaníliarudat is. Ezek után belereszeljük a marcipánt és hagyjuk, hogy feloldódjon. Közben a zselatint beáztatjuk a maradék tejbe, majd amikor a tejszín már megmelegedett, akkor azt is belekeverjük, majd megvárjuk, amíg felforr és lehúzzuk a tűzről.
Poharakba vagy formákba öntjük a zselatinos-marcipános tejszínt. Hűtőben pár órát dermesztjük. Tálalhatjuk tányérra borítva vagy a poharakban is, díszíthetjük gyümölcsszósszal, gyümölccsel, mandulával, csokiszósszal.
Ha te is szereted a panna cottát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!