Marcipános panna cotta - Recept

Az egyik legfinomabb és legkönnyedebb desszert a panna cotta. Próbáld ki ezúttal a marcipános verzióját!

Hozzávalók

  • 6 dl habtejszín
  • 2 dl zsíros tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 dkg zselatin
  • 10 dkg marcipánmassza

Elkészítés

A tejszínt és 1 dl tejet lassú tűzön felforrósítunk, majd beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a vaníliarudat is. Ezek után belereszeljük a marcipánt és hagyjuk, hogy feloldódjon. Közben a zselatint beáztatjuk a maradék tejbe, majd amikor a tejszín már megmelegedett, akkor azt is belekeverjük, majd megvárjuk, amíg felforr és lehúzzuk a tűzről.

Poharakba vagy formákba öntjük a zselatinos-marcipános tejszínt. Hűtőben pár órát dermesztjük. Tálalhatjuk tányérra borítva vagy a poharakban is, díszíthetjük gyümölcsszósszal, gyümölccsel, mandulával, csokiszósszal.

Ha te is szereted a panna cottát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: essen-und-trinken.de

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!