Bolognai spagetti - Recept

Az olaszoknál is rengeteg féle bolognai recept létezik, mi miért ne kísérletezhetnénk a sajátunkkal? Próbáljátok ki ezt a változatot is!

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 4 dkg parmezán
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • kevés zellerzöld
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg darált marhahús
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 1 babérlevél
  • bors
  • cukor

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, majd a leveskockát feloldjuk három deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldséget, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a forró vízben feloldott leveskockát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, és időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk.

Ha szereted az újraértelmezett olasz ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: divinehealthyfood.com

Oldalak

  • 1
  • 2