Mandulás csirkepörkölt – Így dobd fel a hagyományos verziót!

Egy isteni köret, és egészen új értelmet nyer a kedvenc ételünk.

Mandulás csirkepörkölt blansírozott ceruzababbal

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 2 csirkecomb
  • 10 dkg barna csiperkegomba
  • 10 dkg laskagomba
  • 10 dkg darabolt, sós mandula
  • 3 csík bacon
  • 1 l csirkealaplé
  • 1 fej lilahagyma
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • pirospaprika
  • só, bors

A körethez:

  • 30 dkg zöld ceruzabab
  • fokhagymás olívaolaj

Elkészítés:

Kevés forró olajon megpirítjuk a bacont, és a sóval, borssal fűszerezett csirkecombok minden oldalát elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a lilahagymát, meghintjük pirospaprikával, vigyázva arra, nehogy megégjen. Visszatesszük a csirkecombokat, és a zöldfűszerekkel ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Időközben hozzátesszük a felszeletelt gombákat is – a különlegesebb íz fokozásáért erdei gombát is csempészhetünk a pörköltbe. A sós mandulát száraz serpenyőben pár másodperc alatt megpirítjuk. Miután a hús megpuhult, a pörköltbe szórjuk, és körülbelül 5 perc alatt összefőzzük. A megtisztított, nyers zöldbabot blansírozzuk: szűrőkanálban 1-3 percre forró vízbe helyezzük, majd kiemeljük és hirtelen jéghideg vízzel leöntjük. A hirtelen lehűtés azért fontos, mert megakadályozza, hogy a zöldség megpuhuljon. A babot fokhagymás olajban megforgatjuk, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.

További két pörkölt receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!