Itt a tavasz édes csábítója – málnás piskóta

Egyszerű, de nagyszerű sütemény, amit akár hétköznap is elkészíthetsz.

Málnás piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 púpozott ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 2 tk sütőpor
  • vaj

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojás sárgáját is enyhén habosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, belepotyogtatjuk a málnát, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt megsütjük. A sütő ajtaját az első fél órában ne nyitogassuk, nehogy összeessen a tészta. Később tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e. Ha kész, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tetejét porcukorral megszórhatjuk, de díszíthetjük málnával is.

Még két fenséges málnás receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!