Így lesz a legfinomabb a fasírt – kitűnő feltét tavaszi főzelékekhez
Ha megkóstolod, biztos, hogy ez lesz a kedvenced.
Majoránnás fasírt sertéshúsból
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szikkadt zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 2 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A húshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az egész tojásokat és a korábban vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét is. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az összes fűszert is, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, átgyúrjuk. Ezután a masszából kisebb adagokat csípünk, belőlük golyókat formálunk, amiket meghempergetünk a morzsában. A kis fasírtlabdákat forró, bő olajban aranybarnára sütjük.