Így lesz a legfinomabb a fasírt – kitűnő feltét tavaszi főzelékekhez

Ha megkóstolod, biztos, hogy ez lesz a kedvenced.

Majoránnás fasírt sertéshúsból

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A húshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az egész tojásokat és a korábban vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét is. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az összes fűszert is, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, átgyúrjuk. Ezután a masszából kisebb adagokat csípünk, belőlük golyókat formálunk, amiket meghempergetünk a morzsában. A kis fasírtlabdákat forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Fasírttal jól passzoló főzelékek receptjeiért lapozz egyet!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!