Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival
Már a neve is elárulja, hogy egy igazi különlegességről van szó. Főételként remekül megállja a helyét, de előételként is felszolgálható. Egyébként is, a töltött paradicsom hallatán már mindenki tisztában van azzal, hogy ez rossz nem lehet.
Hozzávalók
- 5 db paradicsom
- 5 db újkrumpli
- 10 dkg pulykamájpástétom
- 6 szelet bacon
- extraszűz olívaolaj
- só
- őrölt feketebors
- trappista sajt
- petrezselyem
Elkészítés
A krumpli héját kapirgáljuk meg, majd tegyük fel enyhén sós vízbe főni. Közben a paradicsomokról vágjunk le sapkákat, és belezzük ki. Töltsük meg az űrt májpástétommal, majd az egészet tekerjük át baconnel, és tegyük a katonákat egy tepsibe. A megfőtt krumplikat szintén tekerjük bele baconökbe, és helyezzük a paradicsomok mellé. Ízesítsük őket sóval, borssal, petrezselyemmel, locsoljunk rájuk olajat, és tegyük bele a 180 fokos sütőbe. Sütés közben reszeljünk le sajtot, és 40 perc elteltével szórjuk rá a zöldségekre, majd grill fokozaton süssük aranyszínűre 15 perc alatt.
Kóstold meg a könnyű mediterrán töltött paradicsomot is!
Fotók: whiteonricecouple.com, almostvegangirl.com