Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival

Már a neve is elárulja, hogy egy igazi különlegességről van szó. Főételként remekül megállja a helyét, de előételként is felszolgálható. Egyébként is, a töltött paradicsom hallatán már mindenki tisztában van azzal, hogy ez rossz nem lehet.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 5 db paradicsom
  • 5 db újkrumpli
  • 10 dkg pulykamájpástétom
  • 6 szelet bacon
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • trappista sajt
  • petrezselyem

Elkészítés

A krumpli héját kapirgáljuk meg, majd tegyük fel enyhén sós vízbe főni. Közben a paradicsomokról vágjunk le sapkákat, és belezzük ki. Töltsük meg az űrt májpástétommal, majd az egészet tekerjük át baconnel, és tegyük a katonákat egy tepsibe. A megfőtt krumplikat szintén tekerjük bele baconökbe, és helyezzük a paradicsomok mellé. Ízesítsük őket sóval, borssal, petrezselyemmel, locsoljunk rájuk olajat, és tegyük bele a 180 fokos sütőbe. Sütés közben reszeljünk le sajtot, és 40 perc elteltével szórjuk rá a zöldségekre, majd grill fokozaton süssük aranyszínűre 15 perc alatt.

Kóstold meg a könnyű mediterrán töltött paradicsomot is!

Fotók: whiteonricecouple.com, almostvegangirl.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!