Itt a recept! Így készítheted el Magyarország cukormentes tortáját

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az ország tortája mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is megválasztotta Magyarország Cukormentes Tortáját. Az "Áfonya hercegnő tortája" receptje immár nyilvános, ha kíváncsi vagy rá, olvasd el cikkünket!

Hozzávalók (16 szelet)

Tortalap:

  • 150 g finomra darált mandula
  • 30 g vaj (82% zsírtartalom)
  • 100 g eritrit
  • 65 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 200 g tojásfehérje

Erdei gyümölcs töltelék:

  • 350 g erdei gyümölcs püré (kb. 550g friss, vagy fagyasztott áfonya, szeder, piros/fekete ribizli, málna lepasszírozva)
  • 70 g eritrit
  • 7,5 g zselatinlap

Joghurt mousse:

  • 450 g görög joghurt (10% zsírtartalom)
  • 77 g eritrit
  • 50 g tejszín (30% zsírtartalom)
  • 13,4 g zselatinlap
  • 290 g lágy habbá vert tejszín (30% zsírtartalom)

Vaníliakrém:

  • 100 g tejszín (30% zsírtartalom)
  • 20 g cukor nélküli fehér csokoládé
  • negyed vaníliarúd
  • 1 g zselatinlap

Erdei gyümölcs krém:

  • 60 g tejszín (30% zsírtartalom)
  • 15 g erdei gyümölcs püré
  • 15 g cukor nélküli fehér csokoládé
  • negyed vaníliarúd
  • 0,75 g zselatinlap

Díszítés:

  • Mandulás lapocska (25 g finomra darált mandula, 20 g eritrit, 20 g vaj (82% zsírtartalom), 7 ml tej (2,8% zsírtartlom) (a megadott mennyiség kb. 40%-át használjuk fel 1 torta díszítésére)

Torta panírozása:

  • 25 g darált mandula + tortalapról leeső 50 g mandulás piskóta keverékével

Az elkészítéshez lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...
Fashion&Beauty
A rövidebb fazonú frizurák már egészen hosszú ideje töretlenül népszerű trendet képviselnek, ezúttal egy különös nevű bob vált a hölgyek kedvencévé.