Recept

Limonádé uborkával és bazsalikommal - Így dobd fel a klasszikus üdítőt!

Még nincs vége a nyárnak, és egyébként is, ha vége lenne, akkor sem kellene lemondanunk a limonádéról! Kedvenc üdítőnk minden évszakban jól esik, de hogy ne váljon unalmassá, dobjuk fel egy kicsit! Íme, az uborkás-bazsalikomos verzió!

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 1 kígyóuborka
  • 1 citrom leve
  • bazsalikomlevél
  • cukor

Elkészítés

A bazsalikomleveleket mossuk meg és késsel aprítsuk fel. Szórjuk bele egy kancsóba, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot. Ha édesen szeretnénk, akkor többet, ha kissé savanykás ízre vágyunk, akkor kevesebbet. Erre csorgassuk rá a citrom levét. Keverjük el, majd adjuk hozzá az uborkaszeleteket. Öntsük fel vízzel, keverjük addig, míg feloldódik a cukor, majd hagyjuk kicsit állni. Ezt követően fogyaszthatjuk.

Fotó: fmms.net

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az állandó kísérőnkön, a Holdon olykor titokzatos fényvillanások jelennek meg. A tudósok sokszor ellentmondanak egymásnak, hogy ezt mi okozhatja.
Lifestyle
Bár a reklámok világától sokszor elkülönítjük a filmeket és sorozatokat, valójában a vászon és a képernyő régóta a marketing egyik legerősebb terepe.
Sztárok
Ma, majdnem egy évtizeddel a megismerkedésük után, Harry és Meghan története – a botrányaik ellenére – még mindig tartogatnak izgalmas részleteket a rajongók számára.
Lifestyle
A többség már igyekszik készülni az ünnepekre a bevásárlással, így bevetik a fagyasztót, ahova kerül hal, valamint hús is.
Lifestyle
Amikor kistestvért tervezünk a családba, ritkán gondolunk bele, hogy ez a csodálatos változás a nagyobb gyerekben bizony féltékenységet és bizonytalanságot is kelthet. Pedig ahol több gyerek él...
Lifestyle
Hihetetlen, de volt idő, amikor a gyereknevelés nem a szeretetteljes szándékokról, a tanító módszerekről és a fejlesztő hozzáállásról szólt. Akkoriban a fegyelem, a szigor és a „rendcsinálás” volt a...