Leveskülönlegesség: Balkán hideg padlizsánleves

Ha valami igazán finom és különleges ételt szeretnél készíteni, akkor próbáld ki receptajánlatunkat, a Balkán hideg padlizsánlevest.

Hozzávalók:
• 2 közepes padlizsán
• 4 egész gerezd hámozatlan fokhagyma
• 2 közepes paradicsom
• ¼ pohár olivaolaj
• só, bors
• ¼ teáskanál finomra vágott piros fűszerpaprika
• 4 pohár író
• 1 teáskanál citromhéj
• joghurt vagy tejföl (tetszés szerint)
• aprított metélőhagyma vagy kapor (tetszés szerint)

Elkészítés:
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A padlizsánt, fokhagymát és paradicsomot sütőpapíron megsütjük. Addig sütjük, míg a fokhagyma megpuhul és a zöldségek héja fekete lesz. Lefedjük őket. Mikor eléggé kihűltek ahhoz, hogy foglalkozni tudjunk velük, a fokhagymát kinyomjuk a héjából és turmixgépbe tesszük. A padlizsánt és paradicsomot meghámozzuk és szintén a mixerbe tesszük. Simára pürésítjük. Miközben a gép dolgozik, lassan öntsünk olajat a pürébe. Sózzuk, borsozzuk, finomra vágott fűszerpaprikát és egy pohár írót teszünk bele. A levest egy edénybe átöntjük, citromhéjat teszünk a tetejére, majd lefedve hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tálaláskor joghurttal vagy tejföllel kínáljuk. Hagymával vagy kaporral, és esetleg aszalt paradicsommal megszórjuk

 

 

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

Oldalak

Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.