Észt halleves

Ha unod a hazai ízeket, akkor készítsd el receptajánlatunkat, az észt hallevest!
Hozzávalók:
• 450 g fehérhúsú hal
• 1 ½ liter víz
• 6 db feketebors
• 2 babérlevél
• 3 evőkanál margarin vagy vaj
• 1 nagy hagyma
• 110 g friss gomba
• 1 evőkanál liszt
• 2 evőkanál ketchup vagy sűrített paradicsom
• 1 nagy édes-savanyú kapros uborka
• ½ pohár tejföl
Elkészítés:
Mossuk meg és tisztítsuk meg a halat. Forraljuk fel a csontokat és a fejet vízben fűszerekkel körülbelül 2 percig, majd szűrjük le. Olvasszunk fel vajat, az apróra vágott petrezselymet és a gombát pirítsuk meg, körülbelül 10 percig. Adjunk hozzá lisztet, paradicsompürét, hallevet és a halat (apróra vágott). Főzzük nagyjából 10 percig. Adjunk hozzá apróra vágott savanyú uborkát, kapribogyót, kaprot és citromot. Végül tálalásnál tegyünk bele tejfölt.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.