Észt halleves

Ha unod a hazai ízeket, akkor készítsd el receptajánlatunkat, az észt hallevest!

Hozzávalók:
• 450 g fehérhúsú hal
• 1 ½ liter víz
• 6 db feketebors
• 2 babérlevél
• 3 evőkanál margarin vagy vaj
• 1 nagy hagyma
• 110 g friss gomba
• 1 evőkanál liszt
• 2 evőkanál ketchup vagy sűrített paradicsom
• 1 nagy édes-savanyú kapros uborka
• ½ pohár tejföl

 

Elkészítés:
Mossuk meg és tisztítsuk meg a halat. Forraljuk fel a csontokat és a fejet vízben fűszerekkel körülbelül 2 percig, majd szűrjük le. Olvasszunk fel vajat, az apróra vágott petrezselymet és a gombát pirítsuk meg, körülbelül 10 percig. Adjunk hozzá lisztet, paradicsompürét, hallevet és a halat (apróra vágott). Főzzük nagyjából 10 percig. Adjunk hozzá apróra vágott savanyú uborkát, kapribogyót, kaprot és citromot. Végül tálalásnál tegyünk bele tejfölt.

 

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

 

 

Oldalak

Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.