Ha befőzted a lekvárt, töltsd meg vele a buktát!

A recept, ami visszarepít a gyerekkorodba.

Lekváros bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 ek cukor
  • kb. 15 dkg lekvár

Elkészítés:

A meglangyosított tejbe egy nagy csipet cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, a tálba szitált liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a többi cukrot és a megolvasztott vajat. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a bedagasztott, lágy tésztát konyharuhával letakarva, meleg helyen még legalább egy fél óráig kelesztjük. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, 10 centis négyzetre vágjuk, amelyek közepére halmozzuk a lekvárt. A tésztákat buktaformára tekerjük, majd közel egymás mellé helyezzük egy vajjal kikent tepsibe. Adjunk még így nekik egy fél órát, addig 180 fokra előmelegíthetjük a sütőt. Ha megkeltek, a bukták tetejét lekenjük tojással, majd kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva (vagy a nélkül) már haraphatjuk is.

További gyerekkori ízekért lapozz a következő oldalra!

Fotó: Instagram.com; Leadfotó: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!