Imádod a rántott húsos szendvicset? Akkor tuti nyerő ez a bagett

Szendvics is meg nem is, mártogatós is meg nem is.

Sajtos-csirkés, töltött bagett

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 250 g liszt
  • 4 tojás
  • 230 g zsemlemorzsa
  • 240 ml olaj
  • 10 szelet mozzarella sajt
  • marinara szósz
  • 75 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss petrezselyemzöld
  • 1 ek reszelt parmezán

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban kisütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük. A bagettet három vagy négy egyenlő részre vágjuk, figyelve arra, hogy a darabok tényleg megközelítőleg ugyanolyan méretűek legyenek. A bagettek belsejét késsel kivágjuk, majd a mozzarella szeletekkel alaposan bebugyolált, kisütött húsokat a kiflikbe nyomjuk. A töltött bagetteket 1 centis falatokra vágjuk, majd fóliával borított sütőlapra szorosan egymás mellé helyezzük. Az olvasztott vajból, a fokhagymából, a petrezselyemzöldből és a reszelt parmezánból összeállított fűszervajjal gazdagon megkenjük, majd a fóliát ráhajtogatva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha a sajt megolvadt és a bagettek teteje is megpirult, el is készült az étel. Önmagában is finom, de marinara szósszal kínálva fenséges lakoma.

Ha saját szemeddel győződnél meg arról, hogy a töltött bagett milyen egyszerűen elkészíthető, akkor nézd meg ezt a videót!

A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty) on

Ennél egy jó szendvicset? Lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: Tasty.co; Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty

Oldalak

Szólj hozzá Te is!